Wilujeng sumping di halaman sumber, dimana anjeun bakal mendakan tempat pikeun diajar langkung seueur ngeunaan diet ketogenik pikeun kaséhatan méntal.


DiagnosisDiet sareng Psikiater Gizi Georgia Ede, MD

Hebat pisan blog dumasar-élmu. Podcast sareng pidéo anu luar biasa. Anjeunna mangrupikeun spiker sareng pendidik médis anu kasohor dina topik gizi sareng kaséhatan méntal.

https://www.diagnosisdiet.com/

Géorgia Ede, MD

Ieu mangrupikeun webinar gratis anu saé dina topik tina Psychiatry Redefined. Psychiatry Redefined mangrupikeun organisasi anu ngalatih profésional médis dina psikiatri fungsional.


Catet blog anu saé pisan ieu anjeunna nyerat dina diet ketogenik sareng pangobatan jiwa.

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/diagnosis-diet/201803/ketogenic-diets-and-psychiatric-medications


Chris Palmer, MD

Dokter Harvard Medical School, panalungtik, konsultan, sareng pendidik anu gairah pikeun ningkatkeun kahirupan jalma anu kaserang panyakit jiwa. Pidio, podcast, tulisan blog, sareng inpormasi ngeunaan panilitian panganyarna na.


KetoNutrition: Élmu pikeun Aplikasi

Sapertos sumberdaya hébat sareng seueur bagian anu saé, tapi bagian karesep pribadi kuring nyaéta halaman Élmu sareng Sumberdaya

Podcast naon waé ku Dom D'Agstino pinuh ku inpormasi anu endah sareng pikaresepeun.


Paguyuban Praktisi Kaséhatan Métabolik (SMHP)

Diréktori panyadia hébat pikeun milarian resep anu gaduh dasar pangaweruh ngeunaan larangan karbohidrat terapi salaku intervensi


Naha keto tiasa ngabantosan depresi sareng kahariwang?

Mékanisme kaayaan depresi sareng kahariwang kalebet hipometabolisme glukosa, teu saimbangna neurotransmitter, setrés oksidatif, sareng peradangan. Diet ketogenik mangrupikeun campur tangan métabolik anu kuat pikeun panyakit mental, sanggup nyaimbangkeun neurotransmitter, ngirangan setrés oksidatif sareng peradangan, sareng nyayogikeun bahan bakar alternatif pikeun otak anu katelah keton.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32773571/

Naha ketosis mangaruhan haté anjeun?

Anjeun teu kedah tuang karbohidrat pikeun ngatur mood Anjeun. Upami anjeun "lapar" sigana kusabab anjeun parantos ngembangkeun résistansi insulin. Diet ketogenik ngabantosan ngabalikeun résistansi insulin sareng gaduh pangaruh kasaimbangan neurotransmitter anu ningkatkeun produksi alami GABA anjeun sareng ngirangan produksi glutamat neurotransmitter excitatory anjeun. Ogé nyadiakeun suluh ample pikeun otak sarta ngurangan neuroinflammation. Mun nanaon ketosis mangaruhan haté anjeun rada positif.
https://doi.org/10.1007/s10545-005-5518-0

Naha Keto ngarusak awak anjeun?

Keto teu ngacapruk awak. Keto atanapi diet rendah karbohidrat, sacara umum, tiasa dianggo pikeun ngubaran rupa-rupa panyakit kronis anu aya hubunganana sareng mékanisme dasar résistansi insulin (hiperinsulinemia). Sababaraha diantarana kalebet hipertensi, Panyakit Alzheimer, Diabetes Tipe II, Sindrom Ovarium Polikistik (PCOS), Obesitas, sababaraha Kangker, Dislipidemia, Panyakit Hati Lemak Non-alkohol, sareng Asma. Diet ketogenik sareng rendah karbohidrat ngabantosan nyageurkeun sareng nyaimbangkeun awak anjeun.

Kumaha rasa awak anjeun dina ketosis?

Sakali anjeun geus kaliwat fase adaptasi 3 nepi ka 6 minggu sarta geus konsistén ngurangan karbohidrat pikeun periode waktu nu dipikaresep bakal mimiti ngarasa parobahan. Jalma ngalaporkeun perasaan langkung énergi, wanda anu langkung saé, sareng nyeri sareng nyeri anu langkung sakedik. Éta ogé ngalaporkeun yén otakna tiasa dianggo langkung saé kalayan ningkat kognisi sareng mémori.manula ngarasa leuwih alus dina diet ketogenic


Literatur panganyarna ngeunaan Diet Ketogenic pikeun Pangobatan Panyakit Mental

Diet ketogenic salaku perlakuan métabolik pikeun gering méntal

Summary: Kadé peneliti sarta clinicians dijieun sadar tina lintasan sahiji bukti pikeun palaksanaan diets ketogenic dina kasakit mental, sakumaha campur métabolik misalna nyadiakeun teu ngan hiji formulir novél perlakuan symptomatic, tapi hiji nu bisa bisa langsung alamat. mékanisme panyakit anu didasarkeun sareng, ku cara kitu, ogé ngubaran komorbiditas anu beurat (tingali Video, Eusi Digital Suplemén 1, anu nyimpulkeun eusi ulasan ieu).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32773571/


Terapi Ketogenic dina Terapi neurodegenerative sareng Ketogenic dina Panyawat Mental Serius: Bukti Muncul

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32773571/


Pariksa podcast ieu dina YouTube disebut BipolarCast, Dimana aranjeunna wawancara jalma kalawan karusuhan bipolar anu ngagunakeun diets ketogenic pikeun ngatur gejala maranéhanana!


Narjamahkeun Élmu Dasar - Ketosis Gizi & Keto-Adapasi

Naon anu "dirumuskeun saé" diet ketogenik? Diajar di dieu sareng peneliti utama Volek sareng Phinney. Difilmkeun dina Élmu Munculna ngeunaan Watesan Karbohidrat sareng Ketosis Gizi, Sesi Ilmiah di The Ohio State University.